EtusivuSähköinen taloushallintoPalkanlaskentaohjelma

Palkanlaskentaohjelma

Procountor-ohjelmisto sisältää helppokäyttöisen palkanlaskentaohjelman. Sen avulla hoituvat palkkojen laskeminen, maksaminen ja näihin liittyvät viranomaisilmoitukset täysin sähköisesti.

tutustu procountoriin!

Procountor-ohjelmistossa on helppokäyttöinen palkanlaskentaohjelma, joka mahdollistaa palkkojen laskemisen, maksamisen sekä palkkoihin liittyvät viranomaisilmoitukset.

Ohjelmassa ennakonpidätyksen sekä työntekijä- ja työnantajamaksujen laskenta tapahtuu automaattisesti. Lisäksi Procountorissa ylläpidetään kattavaa palkkalajirekisteriä sekä luontoisetujen vuosittain muuttuvia arvoja ja muita viranomaisohjeistusten myötä muuttuvia tietoja kuten työnantajan maksuprosentteja. Kaikki nämä ovat ajantasaisina yrityksen käytettävissä laskettaessa palkkoja Procountorilla.

Kuinka palkanlaskenta Procountorissa tapahtuu?

Kun Procountorissa halutaan aloittaa palkanlaskenta, tulee Procountor-ympäristön asetukset ensin määritellä palkanlaskennan osalta kuntoon, sekä perustaa ympäristöön palkansaajat. Tämän jälkeen Procountorissa voidaan laatia uusia palkkalistoja ja tarvittaessa muokata palkkalaskelmia. Kun palkkalaskelmat ovat valmiita lähetettäviksi ja maksettaviksi, ne voidaan lähettää palkansaajille haluttua palkkakanavaa pitkin ja maksaa joko tilisiirtona tai palkanmaksu-maksutapaa käyttäen. Palkkojen maksaminen onnistuu suoraan Procountorista, eikä erillistä maksuliikenneohjelmaa tarvita. Palkkatiedot siirtyvät automaattisesti kirjanpitoon, taloushallinnon raporteille ja viranomaisilmoituksille. Palkkatietojen ilmoittaminen tulorekisteriin toteutetaan palkkatietoilmoituksen ja työnantajan erillisilmoituksen avulla.

Lisätietoa palkanlaskennan eri vaiheista löytyy ohjekirjastamme: Palkanlaskenta vaiheittain

Kuinka palkkalaskelmat voidaan toimittaa palkansaajille Procountorista?

Palkkalaskelmat voidaan Procountorin kautta lähettää palkansaajalle usealla eri tavalla. Seuraavat kanavat ovat käytettävissä palkkalaskelmien lähetykseen:

 • Verkkopalkka
 • Posti
 • Mobiilipalkka (Tällöin palkansaaja vastaanottaa laskelman hänen käytössään olevaan Procountor Mini -mobiilisovellukseen)
 • Procountor (Palkansaajalle voidaan luoda Procountor-käyttäjätunnus, jonka avulla hän voi kirjautua ohjelmaan tarkastelemaan omaa palkkalaskelmaansa)
 • Sähköposti

Millainen lomalaskenta Procountorissa on?

Procountorissa on mahdollista ottaa käyttöön lomalaskenta, jolloin ohjelma laskee automaattisesti määritettyjen asetusten mukaisesti lomapäivien ja lomarahojen kertymistä palkansaajille. Kullekin palkansaajille voidaan määrittää sopiva lomanansaintasääntö, jonka mukaan Procountor laskee lomia työntekijälle laadittujen palkkalaskelmien pohjalta. Myös lomarahan kerryttäminen on mahdollista ottaa käyttöön.

Lisätietoja lomalaskennan prosessista Procountorissa löytyy ohjekirjastamme: Lomalaskennan prosessi.

Procountorin palkanlaskennan ominaisuudet

 • Palkanlaskentaohjelma ja palkkojen kirjanpito
 • Palkanlaskelman lähetys palkansaajalle
 • Henkilö- ja palkansaajarekisterin ylläpito
 • Palkkalajirekisteri ja sen automaattinen ylläpito
 • Vuosittain muuttuvien arvojen (mm. luontoisetujen ja työnantajan maksuprosenttien) automaattinen päivitys
 • Lomapäivien ja lomarahan laskeminen
 • Palkanlaskennan raportit
 • Palkkalaskelmien maksaminen SEPA palkanmaksuna
 • Palkkojen viranomaisilmoitusten laadinta ja lähetys

Voit kokeilla Procountoria heti!

Tutustu Procountor-ohjelmistoon ja tilaa maksuttomat tutustumistunnukset esittely-ympäristöön.

kokeile procountoria ilmaiseksi

Procountor