EtusivuSähköinen taloushallinto

Mitä sähköinen taloushallinto tarkoittaa?

Sähköisten taloushallinnon ohjelmistojen avulla esimerkiksi myyntilaskut, ostolaskut, kirjanpito ja palkanlaskenta voidaan hoitaa verkon välityksellä reaaliaikaisesti, vaivattomasti ja aikaa säästäen.

Oikein hyödynnettynä sähköinen taloushallinto tuo lukuisia rahanarvoisia etuja. Reaaliaikainen näkymä yrityksen taloustilanteeseen on yksi niistä.

Mikä on sähköinen taloushallinto?

Yrityksen taloushallinto osto- ja myyntilaskuista aina tilinpäätökseen asti on mahdollista hoitaa kokonaisuudessaan sähköisesti. Kun yritykselläsi on käytössä täysin sähköinen taloushallinnon järjestelmä, voit unohtaa papereiden pyörittelyn. Kaikki taloustiedot kuiteista lähtien ovat samassa ohjelmistossa aina reaaliaikaisesti nähtävissä. Käyttöoikeuksin on mahdollista rajata sitä, kuka pääsee näkemään tai muokkaamaan tietoja.

Sähköisen taloushallinnon ohjelmistolla onnistuvat mm.:

 • Laskujen sähköinen lähettäminen ja vastaanotto eli verkkolaskutus
 • Ostolaskujen käsittely mistä ja milloin vain
 • Matka- ja kululaskujen hallinnointi ja tallennus suoraan taloushallinnon järjestelmään vaikkapa matkapuhelimella
 • Kirjanpito
 • Palkanlaskenta
 • Paperiton yhteistyö tilitoimiston kanssa yhteiskäyttöisessä taloushallinnon järjestelmässä.

Mitkä ovat sähköisen taloushallinnon tärkeimmät hyödyt?

Sähköinen taloushallinto tehostaa yrityksen taloushallinnon prosesseja ja säästää aikaa ja rahaa. Sähköisestä ohjelmistosta yrityksen taloustilannetta on mahdollista tarkastella reaaliaikaisesti, jolloin päätöksenteko ja esimerkiksi kassanhallinta helpottuvat.

 • Aikaa säästyy olennaiseen: Monet manuaaliset työvaiheet jäävät sähköisen taloushallinnon myötä historiaan. Myös tietojen etsiminen onnistuu nopeammin, kun materiaalit ovat sähköisessä muodossa.
 • Yhteistyö tilitoimiston kanssa on tehokasta ja lisäarvoa tuottavaa: Kun kaikki käyttävät samaa ohjelmaa, tietojen manuaalinen tallentaminen järjestelmästä toiseen ei ole enää tarpeen. Ajansäästö näkyy nopeasti alentuneissa kuluissa.
 • Yrityksen taloustilannetta on helppo seurata reaaliajassa: Sinun ei tarvitse kirjautua erikseen verkkopankkiin seurataksesi yrityksesi tilitapahtumia. Näet helposti, kuinka paljon rahaa on mennyt, paljonko sitä on tulossa ja mistä.
 • Yrityksen taloustiedot ovat käytettävissä ajasta ja paikasta riippumatta: Talousluvut ovat reaaliaikaisia ja päivitettäviä. Raportteja ei enää tarvitse odotella, vaan voit hakea ne nopeasti suoraan ohjelmistosta. Lukujen avulla voit ennakoida tulevaisuutta menneeseen katsomisen sijasta.
 • Paperiset kuitit voi unohtaa: Voit tallentaa kuitit, tositteet ja laskut muutamalla klikkauksella älypuhelinsovelluksen avulla – aikaa säästyy, eikä kadonneita kuitteja tarvitse enää etsiä, kun kaikki kuitit ovat tallessa sähköisesti.
 • Ohjelmistojen päivitykset ja asennukset kuuluvat hintaan: Sähköiset taloushallinto-ohjelmistot toimivat pilvipalveluna, joten päivitykset hoituvat automaattisesti ja sisältyvät kuukausimaksuun. Ohjelmistoasennuksia tai suuria lisenssi- ja palvelininvestointeja ei tarvita.
 • Virheet vähenevät: Kirjaukset siirtyvät sähköisesti vaiheesta toiseen ja manuaalinen työskentely vähenee, mikä puolestaan pienentää virheiden syntymisen riskiä.
 • Kokonaisuus on valittavissa yrityksen tarpeiden mukaan: Voit lisätä kokonaisuuteen muita palveluita ja toimintoja ohjelmistointegraatioiden avulla. Kun yrityksesi kasvaa, sähköinen taloushallinto kasvaa mukana.

Paljonko sähköinen taloushallinto voi säästää aikaa?

Perinteinen taloushallinto on samojen tietojen siirtämistä ja tallentamista paikasta toiseen, jäljessä laahaavien, huonosti ennustusten tekemiseen soveltuvien raporttien laatimista ja paperisten kuittien käsittelemistä. Pahimmillaan näihin prosesseihin voi kulua jopa kymmeniä tunteja kuukaudessa.

Nämä manuaaliset ja moninkertaista työtä vaativat työvaiheet jäävät sähköisen taloushallinnon ohjelmiston käyttäjältä kokonaan pois. Sähköisessä taloushallinnossa prosessit automatisoidaan.

Voit luoda laskun, lähettää sen ja hoitaa koko kirjanpidon yhdessä ohjelmassa. Lisäksi raportit ovat aina ajan tasalla parin klikkauksen päässä, mikä helpottaa raporttien pohjalta tehtävien liiketoimintapäätösten syntymistä.

Sähköisen taloushallinnon avulla töitä voi jakaa yrityksen sisällä joustavasti. Työntekijät voivat esimerkiksi laatia matkalaskut itse sen sijaan, että he ilmoittaisivat tiedot sähköpostitse hallinnolle.

Accountor Finago opas: Mitä sähköinen taloushallinto maksaa yritykselle?

Lataa maksuton oppaamme: Mitä sähköinen taloushallinto maksaa yritykselle?

Sähköinen taloushallinto ja ohjelmiston yhteiskäyttö tilitoimiston kanssa on tehokkaan ja nykyaikaisen yrityksen valinta. Millaisia etuja ja säästöjä se liiketoiminnalle tuo? Entä mistä tilitoimistolle kannattaa sähköisen taloushallinnon aikana maksaa?

Kenelle sähköinen taloushallinto soveltuu?

Sähköinen taloushallinto sopii kaikenkokoisille yrityksille. Itse asiassa ”sähköinen loikka” kannattaakin tehdä jo varhaisessa vaiheessa, sillä siirtyminen uudenaikaiseen taloushallinto-ohjelmaan onnistuu erityisen helposti prosessien ollessa vielä yksinkertaisia.

Jos sinulla on toiminimi tai osakeyhtiö, jonka vuotuinen liikevaihto on alle 500 000€, pienyrittäjille kehitetty ohjelmisto on käytännössä riittävä. Pienyrittäjän laskutusohjelma Procountor Solo on työkalu, jolla hoidat myyntisi, vastaanotat ja maksat ostolaskut ja otat kuvat kuiteista muutamassa sekunnissa siihen tarkoitetulla ohjelmistolla. Kirjanpitäjäsi saa aineistot valmiiksi käsiteltynä, mikä tehostaa työntekoa ja säästää kuluja.

Mikäli et kuuluu edellä mainittuun pienyrittäjien ryhmään, etsit todennäköisesti kattavampaa työkalua. Finago-tuoteperheen Procountor Taloushallinto on helppokäyttöinen kirjanpito-ohjelma, joka mahdollistaa sähköisen taloushallinnon tarjoten hyvin monipuolisia ominaisuuksia ja lukuisia integraatioita.

Kummankin ohjelmiston käyttöönotto onnistuu myös kesken tilikauden. Mikä parasta, voit lisätä pakettiin joustavasti ominaisuuksia omien tarpeittesi mukaan. Maksat vain siitä, mitä tarvitset.

Sähköinen taloushallinto – kysymyksiä ja vastauksia

Sopiiko sähköinen taloushallinto vain isoille yrityksille?

Ei. Sähköisyys tuo etuja yrityskoosta riippumatta.

Onko sähköisen taloushallinnon ohjelmisto työläs ottaa käyttöön?

Uuden yrityksen on erittäin helppoa ja vaivatonta ottaa käyttöönsä nykyaikainen taloushallinnon järjestelmä. Jo pidempään toiminnassa olleen yrityksen kannattaa varata aikaa muutosten läpivientiin, mutta tähän on tarjolla apua. Useimmiten muutokseen liittyvä työ on isompi tilitoimistolle kuin yritykselle. Molemmat hyötyvät ja lopputulos palkitsee.

Onko sähköinen taloushallinto sama asia kuin verkkolaskutus?

Laskutus on vain yksi osa taloushallinnon kokonaisuutta. Sujuva laskutus on yrittäjälle tärkeä asia, joka onnistuu tehokkaasti sähköisen taloushallinnon ohjelmassa.

Onko sähköisen taloushallinnon ohjelmistoa vaikea käyttää?

Jos pystyt hoitamaan henkilökohtaisia talousasioitasi verkkopankissa, pystyt hoitamaan yrityksesi talousasioita siihen tarkoitetussa järjestelmässä. Yrittäjän ei kuitenkaan tarvitse olla taloushallinnon asiantuntija tai kirjanpitäjä. Niin sanotussa yhteiskäyttöisessä ohjelmistossa yrittäjä ja kirjanpitäjä voivat vapaasti määritellä roolit ja jakaa tehtävät.

Accountor Finago opas: 5 syytä valita sähköinen taloushallinto, kansi

Lataa maksuton oppaamme: 5 syytä valita sähköinen taloushallinto

Haluatko johtaa yritystäsi ajan tasalla olevien lukujen pohjalta? Saada yrityksesi taloustiedot käyttöösi päätösten pohjaksi ajasta ja paikasta riippumatta silloin ja siellä, missä niitä tarvitset? Lataa opas maksutta ja tutustu lisää sähköisen taloushallinnon tarjoamiin etuihin yritykselle.

Sähköinen ohjelmisto auttaa kirjanpitäjää

Tilitoimisto ja sen asiakkaat voivat käyttää samaa ohjelmaa, jolloin tilitoimiston on helppo tarjota asiakkailleen parempaa, lisäarvoa tuottavaa palvelua. Kirjanpitäjä voi toimia yrityksessä talouspäällikkönä, eikä yrittäjän tarvitse huolehtia talousasioista. Accountor Finago tarjoaa tilitoimistoille apua ja tukea toimintamallien päivittämiseen.