EtusivuProcountor Taloushallinnon integraatiot

Procountor integraatiot ja API rajapinta

Procountor tarjoaa monipuoliset mahdollisuudet integroida muita järjestelmiä ohjelmistoon. Vaihtoehtoina ovat reaaliaikainen rajapinta tai tietojen siirto siirtotiedostoilla.

Procountor API, jatkuvasti kehittyvä rajapinta

Procountor API (Application Programming Interface) on ohjelmointirajapinta, jonka avulla on mahdollista tehdä ohjelmallisia kutsuja toisesta ohjelmistosta Procountoriin ja hyödyntää tietoja reaaliaikaisesti. Procountor API on saatavilla kaikkiin Procountor Taloushallinto -ympäristöihin (ei Procountor Tallennukseen).

Procountor API rajapintaa voidaan käyttää lisäarvoa tuottavien integraatioiden rakentamiseen sekä kaupallisten ohjelmistojen että yrityksen sisäisten järjestelmien ja Procountorin välille.

Useista suosituista ohjelmistoista löytyy jo valmiiksi rakennettu rajapinta Procountoriin. Löydät Procountoriin integroituja ohjelmistoja kumppanilistauksestamme.

Procountor APIn hinta: 9,95 € / kk + 1,95 € / kk / integraatio

Procountor APIn avulla Procountoriin voi integroida erilaisia ohjelmistoja ja automatisoida tiedonsiirtoa ohjelmistojen välillä.

Hintoihin lisätään ALV 24 %.

Rajapinnan kautta Procountoriin luoduista tositteista veloitetaan tositeperusteisesti Procountor-palveluhinnaston mukaisesti. Palveluun liittyvät veloitukset laskutetaan kuukausittain muun Procountor-laskutuksen yhteydessä.

Kaikkiin hintoihin ja kustannuksiin lisätään kulloinkin voimassa oleva arvonlisävero ja muut mahdolliset viranomaisten määräämät verot tai veronluonteiset maksut.

Tilitoimisto-API

Tilitoimisto-API on uusi tilitoimistojen tarpeita vastaamaan toteutettu laskutusmalli. Tilitoimisto-API mahdollistaa sen, että tiettyjen ohjelmistojen rajapintojen käyttöön liittyvä API veloitus voidaan laskuttaa tilitoimistolta loppuasiakkaan sijaan. Lisäksi Tilitoimisto-API:ssa on tilitoimistojen liiketoimintaa tukeva hinnoittelumalli, joka huomioi erityisesti tilanteet, joissa integraatio on käytössä isolle joukolle asiakkaita.

Accountor Finago määrittelee mitkä ohjelmistot kuuluvat Tilitoimisto-API:n piiriin ja tilitoimisto voi itse valita hyödyntävätkö he Tilitoimisto-API laskutusmallia kyseisten ohjelmistojen kanssa. Mikäli Tilitoimisto-API:a ei hyödynnetä, tapahtuu API veloitus normaalisti.

Tilitoimisto-API laskutusmalli ei ole hyödynnettävissä kaikkiin Procountoriin integroituihin ohjelmistoihin. Tilitoimisto-API:n piiriin tulee vain rajallinen joukko ohjelmistoja.

Millä kriteereillä ohjelmisto voi päästä Tilitoimisto-API:n piiriin?

 • ohjelmisto on ainoastaan tilitoimiston (ei loppuasiakkaan) käytössä ja hyöty integraatiosta tulee tilitoimistolle
 • ohjelmiston käytössä hyödynnetään tietoja asiakkaiden Procountor-ympäristöistä

Onko sinulla ohjelmisto, jonka toivoisit kuuluvan Tilitoimisto-API:n piiriin? Tässä ja muissa Tilitoimisto-API:in liittyvissä kysymyksissä auttavat asiantuntijamme osoitteessa integrations@procountor.com.

APIn käyttöönotto

Procountor APIn käyttöönotto edellyttää, että toisesta ohjelmistosta tai järjestelmästä on rakennettu integraatio Procountorin APIa vasten. Asiakkaan vastuulla on rakentaa Procountoriin integroitavaan järjestelmään rajapinta kutsujen lähettämiseksi ja vastaanottamiseksi, mikäli ohjelmistosta ei löydy rajapintaa valmiina. Katso APIn käyttöönottoon liittyvä ohjeistus kehityssivultolta dev.procountor.com/.

Huomaathan, että integraatioihin liittyvä konsultointi ei kuulu veloituksettomaan asiakaspalveluumme.

Procountor APIin liittyvissä yleisissä kysymyksissä asiantuntijamme ovat tavoitettavissa osoitteesta integrations@procountor.com.

Procountor APIn tekniikka pähkinänkuoressa

Tekniikaltaan Procountor API on toteutettu noudattaen REST-periaatetta (Representational state transfer), joka on tapa rakentaa HTTP-kutsuihin pohjautuva rajapinta- tai järjestelmäarkkitehtuuri. Tiedonsiirtomuotona käytetään JSONia. Autentikoinnissa mukaillaan OAuth2-prosessia.

 • REST-pohjainen
 • Tukee JSON-formaattia
 • Päivittyy normaalien versiopäivitysten yhteydessä

APIn tekniseen toteutukseen voit tutustua tarkemmin dev.procountor.com -sivustolla.

Valmis rajapinta laskujen siirtoon

Laskujen automaattisiirtoliittymällä voidaan siirtää laskuaineistoa Procountoriin täysin automatisoidusti. Valmis integraatio on nopea ottaa käyttöön ja se tukee sekä osto- että myyntilaskujen tietojen siirtoa ulkopuolisesta järjestelmästä. Valmiiksi paketoitu laskujen välitykseen tarkoitettu moduuli on saatavissa Procountorin lisäpalveluna.

Aineiston sisäänluku siirtotiedostoilla

Tiedonsiirto muista järjestelmistä Procountoriin helpottaa käytön aloittamista. Perustietojen tuominen taloushallinto-ohjelmaan onnistuu nopeasti. Lisäksi tiedonsiirtoa voidaan hyödyntää, jos yrityksen käytössä on useita eri järjestelmiä, joiden välillä tiedot halutaan pitää ajan tasalla.

Valmiiksi määritellyissä CSV-muotoisissa siirtotiedostoissa Procountoriin on mahdollista tuoda sisään mm. liikekumppani- ja tuoterekisterien, laskujen, muistiotositteiden, palkanlaskennan sekä dimensioiden tietoja.

Aineiston sisäänluvun ominaisuudet

 • Asiakas-, toimittaja- ja henkilörekisterien sisäänluku
 • Myynti-, osto-, matka- ja kululaskujen sisäänluku
 • Palkkalaskelmien sisäänluku
 • Tuoterekisterin sisäänluku
 • Kirjanpitoaineiston sisäänluku muistiotositteena
 • Budjettitietojen sisäänluku
 • Valmiiksi määritellyt CSV-muotoiset siirtotiedostot